Отборите на Локомотив Пловдив и Славия завършиха при резултат 2:0 в мач от

...
Отборите на Локомотив Пловдив и Славия завършиха при резултат 2:0 в мач от
Коментари Харесай

9-а поредна победа за Локо Пловдив! Победи Славия с 2:0

Отборите на Локомотив Пловдив и Славия завършиха при резултат 2:0 в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. 

През първото полувреме Локо Пловдив бе по-добрият тим на терена и сътвори множеството положения, само че " смърфовете " не стигнаха до гол. Така след 45 минути игра се резервира нулевото тъждество.

В 70-ата минута Алфа Конте даде преднина на домакините. Само три минути по-късно още веднъж той удвои задатъка на пловдивчани.

В 12-ата минута Джовани проби добре отляво и опита да стреля, само че бе блокиран. Топката попадна в Евандро, който пък шутира от далечна отдалеченост. Изпълнението му обаче не бе тъкмо. 

Минута след това Георги Минчев бе изведен очи в очи с вратаря на Славия. Светослав Вуцов обаче внимаваше и излезе напред, с цел да стигне първи до топката.

Натискът на " смърфовете " продължи. В 16-ата минута Джовани изведе Христо Иванов с прелестен пас зад отбраната на столичани. Футболистът на Локо Пловдив напредна, само че не съумя да преодолее Вуцов, който блесна с интервенция. След това прозвуча и сигнал за засада.

Три минути по-късно Димитър Илиев бе фаулиран на левия фланг от Емил Мартинов. Това даде късмет на Джовани да прати центриране в наказателното поле на Славия, само че бразилецът извърши разочароващо. В 25-ата минута домакините имаха опция да изпълнят два следващи корнера, само че отбраната на гостите се оправи без проблеми.

Първият прецизен удар пристигна чак в 33-ата минута. Той бе дело на Евандро, който стреля отвън наказателното поле. Топката обаче попадна право в ръцете на Светослав Вуцов, който я улови.

Последва добра офанзива на Славия, а Кристиан Добрев бе изведен в пеналтерията на пловдивчани. След това той пусна изострен пас, до който обаче не стигна негов съотборник.

Локомотив Пловдив имаше нов добър късмет в 39-ата минута. Бабакар Дион бе изведен от Джовани. Той напредна, само че не съумя да преодолее стражът на Славия, който излезе напред и избави с тяло.

Минута преди края на постоянното време на първата част Георги Минчев бе изведен с добър пас. Той съумя да се измъкне от отбраната на Славия, само че от дребен ъгъл още веднъж не съумя да означи. Светослав Вуцов съкрати добре дистанцията и отново се оправи чудесно.

В 49-ата минута Георги Минчев смъкна топката към Бабакар Дион с гърди. Вторият пък непосредствено шутира от ръба на наказателното поле. Изстрелът му по земя мина настрана от вратата.

Славия нападна добре в 58-ата минута, а акцията им приключи с положително центриране на далечната греда. Там беше Денислав Александров, който обаче от близка отдалеченост не съумя да преодолее Динко Хоркаш. Последва и сигнал за засада на Галин Иванов, който скочи за топката в пеналтерията, само че не игра с нея.

Минута по-късно Галин Иванов на собствен ред опита шанса си с изстрел от отдалеченост. Изпълнението му бе в средата на вратата и стражът на пловдивчани се оправи без проблеми.

В 64-ата минута " смърфовете " имаха нов голов късмет, написа gong. Джовани копна топката към Георги Минчев в наказателното поле, а той с акробатично осъществяване се опита да я прати във вратата. Кълбото обаче мина настрана от задачата.

Три минути по-късно Хорхе Сегура центрира от ъглов удар, а до топката стигна Георги Минчев. Нападателят стреля с глава, само че над напречната греда.

В 70-ата минута домакините поведоха в срещата. Алфа Конте получи пас по левия фланг, той се пребори с Велко Йеленкович и нахлу в наказателното поле, след което прати неспасяем удар в далечния ъгъл на Светослав Вуцов - 1:0 за пловдивчани.

Три минути след това Алфа Конте още веднъж получи дълъг пас по левия фланг. Той се впусна на пробив и отново се оправи с Велко Йеленкович, след което копна топката над плонжа на Светослав Вуцов за 2:0.

Това е 9-та поредна победа на Локомотив в елита. С триумфа Локомотив дръпна на върха с 4 точки пред втория Черно море, а също така направи нов клубен връх, изравнявайки най-дългата победна серия изобщо от 9 следващи победи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР